جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024
کد خبر: 295883
۲۳ مهر ۱۳۹۱ - ۰۵:۰۳

کتاب طلبه و راه و رسم طلبگی که در هفت مجلد و با یک تقسیم بندی نوآورانه و تفصیلی تدارک دیده شده را می توان گام خوبی در جهت ایجاد زمینه های فکری و تشریح موقعیت طلبگی برای طلاب آماده ورود به این جرگه و نیز محیطی مناسب برای بالابردن بصیرت و قوه فهم و درک سایر طلاب و اقشار مردم در جهت شناخت فضای طلبگی از جمیع جهات متنی و حاشیه اش دانست.

کتاب در هفت بخش و هفت مجلد تنظیم یافته که عناوین هریک عبارت است از:

-ارزش و افتخارات طلبه

-هویت صنفی طلبه و معنای طلبگی

-طلبه در دوران رشد و تحصیل

-طلبه و برنامه زندگی

-طلبه و جهت گیری تخصصی

- علم دیگر

-طلبه، نشاط و طراوت طلبگی

در تنظیم مضامین و تشریح وقایع و تألیف مباحث هم قالب جالبی برای کتاب انتخاب شده است؛

قالب «نامه نگاری»!

قالبی که طی آن، یک طلبه در متن نامه ای که خطاب به یکی از دوستان قدیمی اش می نگارد، به توضیح و تشریح مباحث مختلف حوزه طلبگی می پردازد.

کتاب طلبه و راه و رسم طلبگی در واقع تمام تلاشش را به کار می بندد تا تصویر روشنی از شرایط و مقتضیات طلبگی و راه و رسم زندگی این قشر اجتماعی برای مخاطب تدارک ببیند.

و در این راه از هیچ تلاشی فروگذار نمی کند و سعی اش را برای ارائه یک مجموعه جامع و مانع، در به تصویرکشیدن موقعیت یک طلبه از جنبه های مختلف فردی و اجتماعی به کار می بندد.

در این کتاب مخاطب با موضوعات متنوعی در گستره شناخت طلبگی و راه و رسمش آشنا می شود.

در دفتر اول از این کتاب هفت جلدی که با عنوان «ارزش و افتخارات طلبه» منتشر شده است ابتدا مسائل و موضوعات حیات صنفی طلبه مورد توجه واقع شده و مباحثی همچون هویت و رسالت طلبه، اخلاق و زی طلبگی، طلبه و تصمیم گیری، فعالیتهای علمی و آموزش، خدمات فرهنگی، طلبه و حوزه، طلبه و مسایل اجتماعی-سیاسی، طلبه و فعالیتهای غیر درسی، طلبه؛ خانه و خانواده، طلبه و سلامت، اقدامات تربیتی و بالاخره موضوع ارزش و افتخارات طلبه واکاوی شده است.

طلبه در حیات صنفی خود فعالیتهایی علمی، تحصیلی، تبلیغی، پژوهشی و اخلاقی دارد که قابل بررسی است و معمولا با مسایل و ابهامات فراوانی روبرو است.

این که طلبه برای سامان دهی حیات صنفی خود و بهره وری طلبگی اش چه میزان باید درس بخواند، چه موقع و با چه کسی ازدواج کند، چه شرایط خاصی را برای زندگی در نظر گیرد، چه رفتار و منشی داشته باشد، چگونه استعداد خود را تشخیص دهد و... پرسش هایی در این زمینه است.

در این کتاب و در جلد اول آن، پیش از ورود به موضوع ارزش و افتخارات طلبه، فهرست بلندی از موضوعات مربوط به حیات صنفی طلبه گردآوری شده تا هم طلبه به ابعاد زندگی طلبگی خود با دقت و حساسیت بیشتری بنگرد و هم اندیشمندان و صاحب نظران برای تولید آثار مورد نیاز در این موضوعات اقدامی کنند.

نگاه عمده این مجموعه به طلاب مبتدی است و عمده ترین مخاطب آن این گروه از طلاب هستند.

این مجموعه به غرض اعطای بینش کلی نسبت به هویت طلبگی و برنامه ریزی صحیح، به مخاطبان ارائه شده است.

در ضمن، به اصلاح پاره ای از تصورات مفروضات و انتظارات پیشین طلبه که ناشی از آشنایی سطحی با حوزه است می پردازد.

اما علاوه بر این گروه دو دسته دیگر هم جزء مخاطبان این کتاب هستند.

گروه اول کسانی که در دوران انتخاب مسیر طلبگی و در حال تحقیق و مطالعه برای گرویدن به این جرگه و ورود به حوزه علوم دینی هستند و برای آنها تصویری جامع و مانع جهت انتخابی هرچه بهتر و دقیق تر فرهم می آورد و گروه دیگر هم اساتید و مربیان پرورشی و مدیران حوزه تا از منظر این کتاب با مباحث مختلف طلاب جوان آشناتر شده و برای تدبیر بهتر مسائل و رفع نقایص این میدان علمی و عملی بکوشند.

کتاب طلبه و راه و رسم طلبگی تألیف حجت الاسلام و المسلمین محمد عالم زاده نوری از سوی موسسه فرهنگی ولاء منتظر منتشر شده است.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha